Inspiratiebijeenkomst 5 juli: bibliotheek als informatiepunt bij complexe zorgvragen?


Mensen met vragen over zorg en ondersteuning zoeken op allerlei manieren naar de juiste informatie. Hoe krijgen we de informatie ‘dichtbij’ mensen wanneer informatie complex is en afkomstig is van veel verschillende organisaties?

Het programma OPaZ onderzoekt samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de bibliotheken Dalfsen, Deventer en Zoetermeer of bibliotheken een rol kunnen spelen in het brengen van informatie. En zo ja, hoe de bibliotheken dan het beste samen kunnen werken met de gemeente en organisaties in het sociaal domein. In dit kader lopen er twee onderzoeken. Ruigrok/Netpanel brengt in kaart wat de wensen en behoeften van cliënten zijn met een complexe zorgvraag. Panteia doet onderzoek naar de potentiële rol van bibliotheken op het gebied van zorg en ondersteuning.

De geleerde lessen van de afgelopen periode staan centraal tijdens de inspiratiebijeenkomst op donderdag 5 juli. De bijeenkomst is een initiatief van OPaZ (Ondersteuning Passend Zorgaanbod) een programma van het ministerie van VWS dat inzicht geeft in initiatieven en maatregelen die een passend zorgaanbod makkelijker maken. Professionals en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten.

Programma/sprekers

15:00 – 15:15 Inloop en ontvangst
15:15 – 15:30 Elke Buis (Programma OPaZ) over de samenwerking met KB en bibliotheken
15:30 – 16:00 Ruigrok/Netpanel over het onderzoek naar behoeften van cliënten.
16:00 – 16:30 Panteia over het onderzoek naar het aanbod van bibliotheken
16:30 – 17:00 Vragen- en discussieronde: Hoe breng je informatie ‘dichtbij’ mensen?
17:00 – 17:30 Borrel

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie, route en parkeren

Het ministerie van VWS, Parnassusplein 5, Den Haag. Bij de entree heeft u uw legitimatiebewijs nodig. Het gebouw ligt op loopafstand van Den Haag Centraal. Als u met de auto komt kunt u parkeren bij Helicon.
 

Aanmelden

Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Jasper Muskiet: j.muskiet@minvws.nl.

 

 

 

Reactie toevoegen

Je kunt hier een inhoudelijke reactie geven op dit artikel. Alle gegevens die je invoert zijn direct door alle bezoekers aan de website te lezen. De websitebeheerder controleert de inhoud en kan besluiten de reactie te verwijderen indien deze ongepast is. De gegevens worden opgeslagen in de database van de website en blijven net zo lang bewaard als dit artikel in de website.