Stappenplan instellingsplek aan huis

Samen met DexFoundation ontwikkelde OPaZ een stappenplan voor een instellingsplek aan huis, zoals uitgedacht door en gerealiseerd met het Dex-Ster-Huis. 

Een instellingsplek aan huis kan geschikt zijn voor kinderen/volwassenen die niet thuis kunnen wonen maar die ook geen passende plek in een zorginstelling hebben. 

Het gaat om mensen met bijvoorbeeld een ernstige meervoudige beperking (EMB), een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB) of ernstige gedragsproblemen (SGEVG).

In deze constructie woont het kind dicht bij het gezin, met vaste zorgverleners. Ouders kunnen in loondienst zorg geven aan hun kind. Een deel mantelzorg blijft nodig, bv als achterwacht. Deze bijzondere zorgvorm is in de praktijk uitgedacht en gerealiseerd als het Dex-Ster-Huis. Een vergelijkbare constructie is mogelijk voor 3-4 mensen (kleinschalig wooninitiatief met zorg in natura). 

Dit stappenplan helpt om deze zorgvorm te realiseren. De stappen kunnen in een andere volgorde doorlopen worden, afhankelijk van uw situatie.

Plaatje van het stappenplan

Klik op de afbeelding om het stappenplan te downloaden (PDF). 

Reacties

Permalink

Beste initiatiefnemers,
Wat een goed toepasbaar stappenplan, zeg!
Dde beste wensen voor het nieuwe jaar en moge dit stappenplan veelvuldig gebruikt worden.

Met vriendelijke groeten,
Henry Rietdijk,
projectmanager innovatieve zorgtrajecten,
Rietdijk Management Consultancy.
rietdijkmc@gmail.com

Reactie toevoegen

Je kunt hier een inhoudelijke reactie geven op dit artikel. Alle gegevens die je invoert zijn direct door alle bezoekers aan de website te lezen. De websitebeheerder controleert de inhoud en kan besluiten de reactie te verwijderen indien deze ongepast is. De gegevens worden opgeslagen in de database van de website en blijven net zo lang bewaard als dit artikel in de website.