Aanmelden inspiratiebijeenkomst Wonen op maat (Dordrecht)

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in samenwerking met een zorginstelling zelf zorg te organiseren. De grote mate van vrijheid, de eigen regie en zeggenschap over de precieze invulling van de zorg zijn belangrijke redenen om zelf een wooninitiatief te starten. Maar hoe pak je het aan? Er is niet één vast recept voor het starten van een wooninitiatief; met creativiteit en samenwerking zijn er legio mogelijkheden.

Wonen staat centraal tijdens de inspiratiebijeenkomst op donderdag 29 november in Dordrecht. De bijeenkomst is een initiatief van OPaZ (Ondersteuning Passend Zorgaanbod) een programma van het ministerie van VWS dat inzicht geeft in initiatieven en maatregelen die een passend zorgaanbod makkelijker maken. Professionals, ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten.


Programma/sprekers

14:45 – 15:00 Inloop & ontvangst
15:00 – 15:15 Welkom en uitleg over programma OPaZ door Elke Buis, Directie Langdurige Zorg van het ministerie van VWS

15.15 – 16.45  Margreet en Kees de Jong vertellen over de zoektocht naar de juiste zorg voor hun zoon Mark. Lucy Reitsema (consulent bij CCE), Suzanne van Dijk (Cliëntondersteuner bij MEE plus) en Hans Snoek (medewerker WMO, gemeente Molenwaard) lichten toe hoe zij tot een passende plek kwamen. Ook de zorgaanbieder van Profila Zorg, Leontien Overbeeke vertelt over haar ervaring in dit traject.

16.45 – 17.00 Afsluiting
17:00 – 18:00 Borrel

Voorzitter: Hans Oosterkamp

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Locatie
Lunchroom Den Witten Haen, Groenmarkt 19b, Dordrecht

Parkeren
Kijk voor parkeermogelijkheden op: http://www.philatest.nl/uploads/20/files/routekaartje%20A6_Den%20Witten%20Haen.pdf.  

Openbaar vervoer
Vanaf station Dordrecht loopt u in 12 minuten naar Den Witten Haen. Iets te ver lopen? Dan kunt u vanaf het station ook bus 4 richting Wielwijk, bus 5 richting Sterrenburg of bus 88 richting Kralingse Zoom nemen. U stapt uit bij bushalte Stadskantoor.

Aanmelden
Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Jasper Muskiet: j.muskiet@minvws.nl