Aanmelden inspiratiebijeenkomst Wonen op maat (Groningen)

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in samenwerking met een zorginstelling zelf zorg te organiseren. De grote mate van vrijheid, de eigen regie en zeggenschap over de precieze invulling van de zorg zijn belangrijke redenen om zelf een wooninitiatief te starten. Maar hoe pak je het aan? Er is niet één vast recept voor het starten van een wooninitiatief; met creativiteit en samenwerking zijn er legio mogelijkheden.

Wonen staat centraal tijdens de inspiratiebijeenkomst op donderdag 8 november in Groningen. De bijeenkomst is een initiatief van OPaZ (Ondersteuning Passend Zorgaanbod) een programma van het ministerie van VWS dat inzicht geeft in initiatieven en maatregelen die een passend zorgaanbod makkelijker maken. Professionals, ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten.

Programma/sprekers
14:45 – 15:00 Inloop & ontvangst
15:00 – 15:10 Welkom en uitleg over programma OPaZ door Elke Buis, Directie Langdurige Zorg van het ministerie van VWS
15:10 – 15:40 Ingur Zijlstra, coördinator bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) legt uit wat het CCE doet en wie wanneer een beroep op het CCE kan doen. Vanuit consultaties is het CCE betrokken bij wooninitiatieven.
15:40-16:45 Waar begin je als je zelf een wooninitiatief wilt starten? Welke problemen kun je tegenkomen en hoe los je die op? Wat zijn succesfactoren? Ervaringsdeskundige Trudie Stigter geeft antwoord op dit soort vragen en vertelt over Borgheerd, een woongemeenschap in het Groningse Haren voor twaalf jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.
16:45 – 17:00 Coby Glansbeek-Harms en Antje Pinkster-Oosterhoff van Menzis/Zorgkantoor over de rol van het zorgkantoor bij maatwerk in wonen.
17:00 – 18:00 Borrel

Voorzitter: Hans Oosterkamp

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie
De Bovenkamer van Groningen (in de watertoren), Noorderbinnensingel 14 in Groningen.

Parkeren
Parkeren kan het beste bij Parkeergarage Boterdiep (Boterdiep 85 Groningen). Neem de uitgang Noorderplantsoen, u loopt in vier minuten naar De Bovenkamer van Groningen.

Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station in Groningen gaan verschillende bussen naar de locatie. U kunt ook met de trein naar station Groningen Noord. Vanaf daar is het ongeveer 8 minuten lopen. Kijk voor een overzicht van bussen en treinen en de meeste actuele reisinformatie op http://www.9292.nl

Aanmelden
Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Jasper Muskiet: j.muskiet@minvws.nl