Inspiratiebijeenkomst Den Bosch 28 maart zorg & wonen

Het tweede huisSteeds meer mensen kiezen ervoor om zelf zorg te organiseren, zeker in combinatie met wonen. De grote mate van vrijheid en de eigen regie en zeggenschap over de precieze invulling ervan zijn belangrijke redenen om zelf een wooninitiatief te starten.

Op 28 maart staan twee verschillende initiatieven centraal tijdens de inspiratiebijeenkomst in het Mariapaviljoen in Den Bosch: Het Elzeneindhuis uit Oss en Het Tweede Huis uit Vlijmen.

Voor wie?

Professionals, zoals cliëntondersteuners, medewerkers van gemeenten, zorgkantoren, zorgaanbieders, ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Programma/sprekers

15:00- 17:00 uur, inloop vanaf 14:45 met koffie

Het Tweede Huis
Het Tweede Huis, een ouderinitiatief uit Vlijmen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, bestaat alweer bijna 15 jaar. Gerry Spronk blikt terug en vooruit en geeft praktische tips. Ook gaat ze in op de vraag die bij veel ouders speelt: “Wat als ik er niet meer ben?”

Het Elzeneindhuis
Lucian en Ingeborg van Heumen startten een nieuw zorg- en woonconcept volgens hun eigen SlowCare visie. In hun Elzeneindhuis in Oss krijgen de Elzeneindhbewoners, die allemaal een ernstige meervoudige beperking hebben, échte aandacht en quality time. Lucian en Ingeborg vinden het tijd voor een positieve beweging binnen de zorg.

17:00 – 18:00 Borrel

Voorzitter: Hans Oosterkamp  

Locatie

Mariapaviljoen, Burgemeester Loeffplein 70, 5211RX Den Bosch

Route en parkereninspiratiebijeenkomst den bosch opaz

Het Mariapaviljoen ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf station Den Bosch CS. Voor uw navigatiesysteem adviseren wij Tolbrugstraat in te voeren. Parkeren kan in de parkeergarage Tolbrug.

Aanmelden

Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Jasper Muskiet: j.muskiet@minvws.nl