Inspiratiebijeenkomst zorg en wonen Hilversum 22 mei

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf zorg te organiseren, zeker in combinatie met wonen. De grote mate van vrijheid en de eigen regie en zeggenschap over de precieze invulling ervan zijn belangrijke redenen om zelf een wooninitiatief te starten.
Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 22 mei in Hilversum staan verschillende initiatieven centraal, namelijk Het Juiste Loket, Siza over Regie in eigen hand en Woondroomzorg in samenwerking met een ouderinitiatief over het opzetten van een ouderinitiatief.

Voor wie?

Professionals, zoals cliëntondersteuners, medewerkers van gemeenten, zorgkantoren, zorgaanbieders, ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Programma/sprekers

14:45 - 15:00 Inloop en ontvangst met koffie en thee
15:00 Start bijeenkomst
- Kennismaken met Het Juiste Loket: het informatie- en adviespunt waar je terecht kunt met vragen over de (langdurige) zorg.
- Regie in eigen hand. Petra Blom-Kersten van Siza vertelt over een pilot die ze zijn gestart om meer regie bij de cliënten te krijgen en persoonsgerichte zorg te bieden. Het doel is dat de cliënt meer tevredenheid en zelfstandigheid ervaart over zijn of haar zorg.
- André Rhebergen van WoondroomZorg vertelt wat het verschil is tussen Wooninitiatieven en Ouderinitiatieven, hoe in die laatste de eigen regie invulling kan krijgen en over hoe WoondroomZorg samenwerkt met ouderinitiatieven, bv in de ontwikkeling van een kwaliteitskader voor ouderinitiatieven. Rudo Jockin van ouderinitiatief Meerbalans, Hoofddorp vertelt iets over het opzetten van een ouderinitiatief, hoe bv de Grasboom daarbij kan helpen en hoe het in de praktijk gaat.
17:00 - 18:00 Borrel

Voorzitter: Hans Oosterkamp

Locatie

Puur Smaeck Puur Smaeck
Kampstraat 18-20
1211 GE Hilversum

Puur Smaeck ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf station Hilversum.

Aanmelden

Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Jasper Muskiet: j.muskiet@minvws.nl