Inspiratiebijeenkomst 'Zorg op maat': 9 mei in Heerenveen

Op donderdag 9 mei organiseren we een inspiratiebijeenkomst in Heerenveen. De bijeenkomst staat in het teken van zorg op maat. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten.

Voor wie?

Ouders, professionals, medewerkers van zorgkantoren, gemeenten, zorgaanbieders, cliëntondersteuners en andere geïnteresseerden.

Programma/sprekers

14.45 – 15.00 uur         Inloop met koffie en thee
15.00 – 17.00 uur         Start programma

  • Heerenveen heeft geen wijkteams, maar Meitinkers. Zij hebben alle ruimte om, door schotten heen, te doen en te regelen wat nodig is.
  • Mirjam Maat en Larisa Groenhof van Zorggroep de Stellingwerven kijken terug op het ontstaan en de groei van hun organisatie. Hoe heeft de organisatie terwijl ze steeds groter werd, toch het oorspronkelijke gedachtegoed vast weten te houden?
  • Hiske Landman (locatiecoördinator) en Jo en Anky de Boer (ouders) vertellen over het wooninitiatief de Burcht uit Wolvega. Op deze kleinschalige locatie, onder de vlag van de JP van den Bent stichting, wonen zes mensen in hun eigen appartement, maar met een gezamenlijke ruimte. Ze krijgen ondersteuning op basis van hun individuele vragen. 
  • Het Vroeg Erbij Team is er voor kinderen tot 12 jaar met gedragsproblemen of een vermoedelijke ontwikkelachterstand. Het team is multidisciplinair en legt de nadruk op samenwerking met de ouders. Wat maakt deze aanpak mogelijk en zo succesvol?  
     

17.00 – 18.00 uur borrel

Voorzitter: Hans Oosterkamp

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Posthuis Theater, Fok 78, 8441 BR in Heerenveen Vanaf station Heerenveen is het vijf minuten lopen naar het Posthuis Theater.

Aanmelden

Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Jasper Muskiet: j.muskiet@minvws.nl.