Kennismaken met MEE Woonwinkel

MEE WoonwinkelDe website MEE woonwinkel, een initiatief van MEE regio Tilburg, bestaat alweer 11 jaar, maar nog steeds nemen de bezoekersaantallen toe, vertelt Lidia Korenblik. Ze is content manager en helpdesk medewerker bij MEE woonwinkel en spreekt veel zorgaanbieders en ouderinitiatieven persoonlijk. “We zien dat steeds meer mensen op zoek zijn naar kleinschalige woonvormen. Als een zorgvraag complex is, hebben mensen vaak meer behoefte aan kleinschaligheid. Kleine organisaties en ouderinitiatieven kunnen vaak makkelijker ‘meebewegen’ en dingen loslaten.”

Overzichtelijk aanbod

Op de MEE woonwinkel vinden bezoekers naast handige informatie en links naar relevante organisaties een overzichtelijk aanbod van grote en kleine (zorg)aanbieders. Daarnaast kunnen ouderinitiatieven die een woonproject willen starten of die een plekje vrij hebben een oproep plaatsen. “Bezoekers van de site kunnen eerst hun voorkeuren aanvinken. Bijvoorbeeld voor een grote instelling of een particulier initiatief, een appartement, groepswonen of eengezinswoning. Vervolgens zie je dan het aanbod in je regio en kun je direct contact opnemen als je iets vindt wat je aanspreekt.” Voor wie niet direct vindt, wat hij of zij zoekt, bestaat de ‘Alert functie’: “Je ontvangt dan een mail als er nieuw woonaanbod is”, legt Lidia uit. Ook mensen die een aangepaste woning willen verkopen of ouderinitiatieven die nog moeten starten, kunnen een oproep plaatsen als ze in contact willen komen met ouders in de regio. “Oproepen van ouderinitiatieven plaats ik vaak ook op Facebook; binnen een mum van tijd hebben dan een paar duizend personen zo’n bericht gezien.” Naast Facebook is MEE woonwinkel actief op Twitter en binnenkort ook op LinkedIn.

Geen kosten

Mensen die een woning zoeken, kunnen er gratis gebruik van maken. “Wij zijn geen commerciële organisatie, we werken niet met een abonnement voor de mensen die zoeken. Inloggen is ook niet nodig. De deelnemende (zorg)aanbieders betalen een abonnement om gebruik te maken van de website", licht Lidia toe.
Ze zegt open te staan voor feedback: “Wij horen het graag als mensen ideeën hebben of dingen op onze site missen. We zijn altijd bereid om mee te denken en eventueel onderdelen toe te voegen."

www.meewoonwinkel.nl