Landelijke Rebellenmiddag Ouders & Onderwijs

Tekening van een rebel

Op 8 juni organiseert Ouders & Onderwijs de 1e Landelijke Rebellenmiddag. Dit minisymposium vindt plaats aan het einde van de landelijke actieweek thuiszitters.

Programma

Deze middag gaat over rebellen. Individuele rebellen en collectieve rebellen. Rebellen zijn nodig om de bestaande structuren en systemen op te schudden, in verwarring te brengen en verandering mogelijk te maken. 

Jos van der Horst (Gedragswerk), rebeldeskundige, bijt het spits af. Hij schreef recentelijk een boek over rebellen en maakt daarmee ook de vertaling naar de onderwijspraktijk van thuiszitterssituaties. Hoe belangrijk zijn rebellen eigenlijk voor thuiszittersvraagstukken? 

Daarna gaat de groep uiteen in drie workshops over het belang van verenigen (door het Landelijk Platform voor Ouders van Thuiszitters), over het belang van kennis (door trainers van de training HerKen je recht) en over het rebellennetwerk van de Lansbrekers (door een Lansbreker). 

Marjet van Houten (Movisie/OPaZ) spreekt plenair over het onderzoek dat zij deed naar de nieuw ontstane onderwijsinitiatieven. Deze organisatorische "rebellen" hebben ook hun functie in de verandering van het systeem van onderwijs. 

Meer informatie en aanmelden

Op de website van Ouders & Onderwijs vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.