Sem

Icoon van Sem
Sem gaat al maanden niet meer naar school

Sem kan goed leren. Vanwege zijn sociale beperking en zijn gevoeligheid voor prikkels is het regulier of speciaal onderwijs echter geen goede omgeving voor hem.

In gesprek met (de ouders van) Sem

Sem heeft ondersteuning nodig die bij zijn situatie past. De informatiekaart biedt aanknopingspunten om het gesprek hierover aan te gaan. Wat zijn de mogelijkheden, wie heeft welke verantwoordelijkheid, zijn er inspirerende praktijkvoorbeelden?

Informatiekaart van Sem 

Sem.JPG

(Klik op de afbeelding voor een PDF-versie)

Reguliere routes

Bekijk hier een conceptversie van de 'standaard routes' voor Sem (onderdeel 'Zorg en ondersteuning regelen' op de Informatiekaart).

Praktijkvoorbeelden

Heeft u voorbeelden van goede oplossingen-op-maat voor leerlingen als Sem? Meld ze hieronder of stuur een mail naar Ingrid Claassen, ir.claassen@minvws.nl. 

Reactie toevoegen

Je kunt hier een inhoudelijke reactie geven op dit artikel. Alle gegevens die je invoert zijn direct door alle bezoekers aan de website te lezen. De websitebeheerder controleert de inhoud en kan besluiten de reactie te verwijderen indien deze ongepast is. De gegevens worden opgeslagen in de database van de website en blijven net zo lang bewaard als dit artikel in de website.