Verslag Inspiratiebijeenkomst Zwolle

De bijeenkomst in Zwolle was de laatste regionale inspiratiebijeenkomst voor de zomer, na bijeenkomsten in Roermond en Haarlem. De bElke Buisedoeling was om aan de hand van enkele casussen inspiratie op te doen, om complexe zorgvragen met creativiteit, samenwerking en een beetje lef op te lossen.

De bijeenkomst begon met een korte uitleg van het programma OPaZ door programmamanager Elke Buis. Daarna werd het stappenplan voor een instellingsplek aan huis gepresenteerd, zoals het Dex-Ster-Huis in Heerhugowaard dat heeft gerealiseerd. Dit initiatief werd bij de eerste inspiratiebijeenkomst van OPaZ in Den Haag besproken.
 

De complexe situatie van Sylvia

Na het stappenplan kwam de casus van Sylvia aan bod. Zij legde uit hoe zij met haar gezin al jaren in een behoorlijk complexe situatie verkeert en nog altijd geen echt zicht op de juiste ondersteuning heeft. Onderwerpen als integrale benadering, samenwerking tussen zorgverleners, bejegening, labels, wachtlijsten en meer kwamen aan de orde. Haar indrukwekkende verhaal maakte veel los in de zaal. Een van de aanwezigen bekende zich als oud-zorgverlener te schamen voor de situatie en beloofde om zijn steentje bij te dragen om tot een oplossing te komen.

Wat wil Kevin?

Ten slotte werd het verhaal van Kevin besproken door verschillenKevin Casusde betrokkenen en Kevin zelf.

Kevin kon nergens terecht: geen enkele instelling durfde het aan om hem op te nemen vanwege zijn enorme dossier. Uiteindelijk werd via een constructie met Zilveren Kruis zorgkantoor, CCE, en Stichting ELA als hoofdaannemer, een plek gevonden bij Wagterveld Zorg. Daar werd door Berry Wagterveld aan Kevin gevraagd wat hij echt wilde en dat bleek vrij eenvoudig: huisje, boompje, beestje.

Kevin vertelde dat hij goed op weg was om dat ook te bereiken: het huisje en een beestje (een hond) waren er al, maar de boom was nog wat lastig in zijn appartement…

Na afloop werden er nog diverse contacten gelegd bij de borrel. En hoewel dit de laatste regionale inspiratiebijeenkomst was in deze reeks, zal OPaZ zeker nog meer bijeenkomsten organiseren. Hou daarom de website in de gaten!

 

Reactie toevoegen

Je kunt hier een inhoudelijke reactie geven op dit artikel. Alle gegevens die je invoert zijn direct door alle bezoekers aan de website te lezen. De websitebeheerder controleert de inhoud en kan besluiten de reactie te verwijderen indien deze ongepast is. De gegevens worden opgeslagen in de database van de website en blijven net zo lang bewaard als dit artikel in de website.